tiistai 24. tammikuuta 2012
Hirvihaaran mangohyytelökakku
POHJA:
300 g kaurakeksejä tms.
100 g voisulaa
TÄYTE:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g rahkaa
3 dl mangososetta
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 dl kermaa
7 liivatetta
½ dl mehua
KIILLE:
3 dl vadelma- tai paasionsosetta
3 liivatetta
* Murskaa keksit esim. monitoimikoneessa ja lisää joukkoon jäähtynyt voisula.
* Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokan (24 cm) pohjalle ja reunoille leivinpaperi suikaleet.
* Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.
* Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi.
* Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka, sokeri, vaniljasokeri ja mangosose.
* Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se tuorejuusto-seokseen varovasti sekoittaen.
* Kuumenna kattilassa mehutilkka, purista liotetuista liivatteista vesi pois ja liota ne kuumaan liemeen.
* Lisää hieman jäähtynyt liivateseos mangovaahtoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen.
* Kaada täytemassa keksimurupohjan päälle. Peitä ja anna hyytyä pari tuntia tai yön yli.
* Soseuta kiilteeseen tulevat vadelmat ja mausta sose sokerilla. Siivilöi soseesta vadelman siemenet pois.
* Liota kiilteeseen tulevia liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
* Kuumenna kattilassa pieni määrä vadelmasosetta ja lisää joukkoon puristetut liivatelehdet.
* Lisää liivateseos lopun vadelmasoseen joukkoon ja kaada kiille hyytyneen kakun päälle ja anna kiilteen hyytyä pari tuntia.
* Kakun voi koristella mm. tuoreilla marjoilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti