tiistai 24. tammikuuta 2012

Hirvihaaran mangohyytelökakku


POHJA:

300 g      kaurakeksejä tms.
100 g      voisulaa

TÄYTE:

100 g     maustamatonta tuorejuustoa
100 g     rahkaa
3 dl        mangososetta
2 dl        sokeria
1 rkl       vaniljasokeria
3 dl        kermaa
7             liivatetta
½ dl       mehua

KIILLE:

3 dl       vadelma- tai paasionsosetta
3           liivatetta


* Murskaa keksit esim. monitoimikoneessa ja lisää joukkoon jäähtynyt voisula.
* Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokan (24 cm) pohjalle ja reunoille leivinpaperi suikaleet.
* Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.
* Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi.
* Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka, sokeri, vaniljasokeri ja mangosose.
* Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se tuorejuusto-seokseen varovasti sekoittaen.
* Kuumenna kattilassa mehutilkka, purista liotetuista liivatteista vesi pois ja liota ne kuumaan liemeen.
* Lisää hieman jäähtynyt liivateseos mangovaahtoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen.
* Kaada täytemassa keksimurupohjan päälle. Peitä ja anna hyytyä pari tuntia tai yön yli.


* Soseuta kiilteeseen tulevat vadelmat ja mausta sose sokerilla. Siivilöi soseesta vadelman siemenet pois.
* Liota kiilteeseen tulevia liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
* Kuumenna kattilassa pieni määrä vadelmasosetta ja lisää joukkoon puristetut liivatelehdet.
* Lisää liivateseos lopun vadelmasoseen joukkoon ja kaada kiille hyytyneen kakun päälle ja anna   kiilteen hyytyä pari tuntia.

* Kakun voi koristella mm. tuoreilla marjoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti