200 g kaura- tai digestivekeksejä
75 g voita
Täyte:
4 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
1 rkl sitruunamehua
Päälle:
½ l mustikoita
1 ½ dl sokeria
3 liivatetta
1 rkl sitruunamehua
* Hienonna keksit ja lisää joukkoon jäähtynyt voisula
* Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokan (24 cm) pohjalle ja reunoille leivinpaperi suikaleet
* Levitä pohjalle keksimurska
* Liota täytteeseen tulevia liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia
* Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit ja vaahdotettu kerma
* Kuumenna kattilassa sitruunamehu ja liota joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet
* Lisää hieman jäähtynyt liivateseos täytteeseen ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen
* Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
* Kiehauta päällisen mustikat ja sokerit keskenään ja anna jäähtyä kunnolla
* Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia
* Kuumenna kattilassa sitruunamehua (tai mustikoista tullutta nestettä) ja lisää joukkoon puristetut liivatelehdet.
* Lisää liivateseos mustikoiden joukkoon ja kaada kiille hyytyneen kakun päälle
* Anna kiilteen hyytyä noin tunniksi
* Kakun voi koristella mm. kukilla tai valkosuklaalla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti