perjantai 17. helmikuuta 2012

Mustikkahyytelökakku

Tämä hyytelökakku on ollut tykätty ja vaihtelua tuovat mustikat pinnalla.

Pohja:

200 g      kaura- tai digestivekeksejä
75 g        voita

Täyte:

4 dl       kermaa
200 g    maustamatonta tuorejuustoa
1 ½ dl   tomusokeria
1 tl        vaniljasokeria
4           liivatetta
1 rkl      sitruunamehua

Päälle:

½ l        mustikoita
1 ½ dl   sokeria
3           liivatetta
1 rkl     sitruunamehua


* Hienonna keksit ja lisää joukkoon jäähtynyt voisula
* Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokan (24 cm) pohjalle ja reunoille leivinpaperi suikaleet
* Levitä pohjalle keksimurska
* Liota täytteeseen tulevia liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia
* Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit ja vaahdotettu kerma
* Kuumenna kattilassa sitruunamehu ja liota joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet 
* Lisää hieman jäähtynyt liivateseos täytteeseen ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen
* Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
* Kiehauta päällisen mustikat ja sokerit keskenään ja anna jäähtyä kunnolla
* Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia
* Kuumenna kattilassa sitruunamehua (tai mustikoista tullutta nestettä) ja lisää joukkoon puristetut liivatelehdet.
* Lisää liivateseos mustikoiden joukkoon ja kaada kiille hyytyneen kakun päälle
* Anna kiilteen hyytyä noin tunniksi

* Kakun voi koristella mm. kukilla tai valkosuklaalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti