perjantai 17. helmikuuta 2012

Jauhelihapannari

Tämä suolainen tarjottava on nopea tehdä ja erittäin maukas juuri paistettuna. Pannarin voi hyvin etukäteen esivalmistella tekemällä täytteen ja taikinan valmiiksi jääkaappiin odottamaan paistoa.


Taikina:

6 dl      maitoa
4          kananmunaa
3 dl      vehnäjauhoja
1 tl       suolaa

Täyte:

500 g   jauhelihaa
2          paprikaa
2          suolakurkkua
1-2       sipulia
            suolaa
            mustapippuria yms. mausteita

Pinnalle:

            juustoraastetta


* Tee taikina ensimmäisenä jääkaappiin turpoamaan. Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon suola ja maito. Lisää joukkoon vähitellen koko ajan sekoittaen vehnäjauhot. Laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
* Kuutio paprikat ja suolakurkut ja hienonna sipulit.
* Laita paistinpannulle jauheliha ruskistumaan paprikoiden, suolakurkkujen ja sipuleiden kanssa.
* Mausta täyte hyvin.
* Levitä leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle täyte ja kaada päälle taikina. Tarkista, että täytettä on joka paikassa tasaisesti.
* Paista pannaria 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
* Lisää paiston puolivälissä juustoraaste pinnalle.

Parhaimmillaan juuri paistettuna!
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti